Uncategorized

Israelin aseteollisuus kehityksen kärjessä

Ariel - Israelista suomeksi

X95 by IWI (Israel Weapons Industry X95 by IWI (Israel Weapons Industries)

Puolustusteollisuus on Israelissa strategisesti tärkeä sektori ja lisäksi suuri työantaja. Arvioiden mukaan 150,000  israelilaista kotitaloutta tai noin 10 % väestöstä on taloudellisesti riippuvainen  puolustusteollisuudesta.  Vuonna 2012  Israel sai asekaupasta tuloja $1,000 asukasta kohden.  Israel on myös yksi maailman suurimpia  aseviejiä – tilastojen mukaan globaalisti  4-6 suurin, arvoltaan noin $7 miljardia vuodessa –  ja kolme israelilaisyritystä – Elbit Systems, Israel Aerospace Industries ja  RAFAEL – kuuluu toimialansa sadan johtavan joukkoon maailmassa.


3412235540

Israel on  aseteknologian kehityksessä maailman kärkimaita ko sektorin ollessa lääketeollisuuden  ohella huipputeknologian johtavia vientiteollisuuden haaroja.  Seuraavat neljä pikku-uutista kuvaavat toimialan aktiviteetteja yhden viikon ajalta:

Israelilainen Controp –yhtiö on kehittänyt laitteen jolla  miehittämättömät lentokoneet voivat havaita liikkuvat kohteet sumun läpi.   Varsinkin Gazasta ja Libanonista tehdyissä hyökkäyksissä ovat terroristita hyödyntäneet  aikaista aamusumua.  Controp’in lyhyen  matkan infra-puna teknologia voi identifioida silhuetit tai liikkuvat kohteet  sumussa jopa 20 kilometrin etäisyyteen saakka. (Ynet News)

spike-mr-missileIntia on viimeistelemässä kahdenvälisiä sotilaallisia sopimuksia  Israelin…

View original post 189 more words

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s