Uncategorized

Gazan ’tunnelisodan’ dead line lähestyy

Ariel - Israelista suomeksi

YNetNews’n mukaan USA on investoimassa $120 miljoonaa Israelin tunnelivaroitusjärjestelmään . Investoinnin tarkoituksena on kehittää ja tuotteistaa tunneleiden havaitsemista koskevaa israelilaisinnovaatioita yhteistyössä Israelin puolustusministeriön kanssa joka panostaa vastaavan rahasumman. Israelin anti-tunneli –hanke on tällä hetkellä kokeiluvaiheessa Gazan rajoilla.

minara_english (2)Anti-tunnelihankkeen tavoitteena on havaita tunneleiden kaivaminen ja siellä tapahtuva toiminta aina useiden kymmenien metrien syvyyteen saakka. Yhdysvaltalaisraha ja teknologia mahdollistavat uuden järjestelmän käyttöönoton aikaistamisen Israelissa. USA puolestaan aikoo soveltaa tuloksia Meksikon vastaisella rajallaan.

Kun anti-tunnelijärjestelmää asennetaan niin myös Hamas näkee tämän ja ymmärtää hankkeen valmistumisen neutralisoivan Hamasin merkittävimmän aseen eli hyökkäystunnelit. Hamas väittää rakentaneensa uudestaan operaatio ’Protective Edge’,’ aikana kesällä 2014 tuhotun hyökkäystunneliston sekä muutenkin lähes suorittanut valmistelunsa seuraavaa hyökkäystään varten. Tämän uuden hyökkäyksen ajoitukseen vaikuttanee merkittävästi anti-tunnelihankkeen eteneminen. Hamasin ilmoutus on myös voimannäyttö paitsi Israelille niin myös Egyptille ja Länsirannalla valtaa pitävälle Fatahille.

656581501001085640360no IDF etsimässä Hamas’n tunneleita Gazan rajalla

Gazan rajan läheisyydessä asuvat israelilaiset ovat raportoineet kuulleensa yöaikaan tunneleiden rakennusääniä. Asukkaiden pelkojen…

View original post 101 more words

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s