Uncategorized

Pilakuvia holokaustista

Ariel - Israelista suomeksi

carlos_Latuff6Teheranissa sijaitseva pilakuva ja karikatyyriyhteisö ‘Irancartoon’ aikoo jälleen järjestää kansainvälisen pilakuvakilpailun aiheenaaan holokausti;   karikatyyrien erityisteemana puolestaan on Israelin pääninisteri Netanyahu. Kilpailun huipentuma on Teheranissa kesäkuussa 2016 ja sen palkinnot ovat merkittävät: Pilakuvasarjan ensipalkinto on $12 000, toinen palkinto $8 000 ja kolmas $5 000, karikatyyrisarjan palkinnot ovat noin 40 % pienemmät. Lähde: Irancartoon

Kilpailu on järjestetty kaksi kertaa aiemminkin – edellisen kerran huhtikuussa 2015. Tällöin niin 300 kilpailijaa 50 maasta otti tapahtumaan osaa. Vuoden 2015 tapahtuma ei sattumalta ollut Aprillipäivänä vaan järjestäjät katsoivat sen olevan sopiva holokaust –teemalle pitäen aihetta yhtenä suurimmista valheista. Kilpailun järjestäjätaho väittää etteivät he kiellä holokaustia eivätkä ole antisemiittejä;  tämän sijaan he kysyvät että jos länsimaat eivät näe rajoja ilmaisunvapaudelle niin miksi sitten holokaustia ei saisi kyseenalaistaa.

Iran pitää pilakuvia merkittävänä välineenä poliittisille viesteille. Iranilainen Atena Farghadani sai viime vuoden toukokuussa 12 vuoden vankilatuomion Iranin johtajia satiirisesti esittävistä kuvistaan.

Hillel Newman Israelin ulkoministeriöstä pitää Iranin hallintoa tekopyhänä toisaalta pidättämällä…

View original post 50 more words

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s