Uncategorized

Palestiinalaispoliisi hyökkäsi IDF:n sotilaita vastaan

Ariel - Israelista suomeksi

Nimetön (82)Kolme israelilaissotilasta haavoittui palestiinalaispoliisin avattua tulen heitä vastaan lähellä Beit El’ä  Länsirannalla 31.1.2016.  Amjad Sukari, Palestiinalaishallinnon [PA] poliisiupseeri, ryhtyi tulittamaan tarkastuspisteellä ja tuli ammutuksi IDF:n sotilaan toimesta. (Lähde: Ha’aretz)


Amjad Sukari on toinen IDF:n sotilaita vastaan hyökännyt Palestiinalaishallinnon turvallisuuspalvelujen upseeri nykyisen terroriaallon aikana.  Kaksi kuukautta sitten PA’n  tiedustelupalvelun jäsen  avasi tulen IDF:n sotilaita vastaan tarkastuspisteellä  Ramallahin eteläpuolella.  Useissa muissa tapauksissa Israel on pidättänyt n työntekijöitä epäiltynä avunannosta hyökkäysten suunnittelussa.
(Lähde: Ha’aretz)

Palestiinalaishallinnon suhtautumista tapahtuneeseen kuvaa se, että PA:n poliisiviranomaiset ylistävät kollegansa sankaritekoa ja marttyyriyttä tämän toteutettua operaationsa Beit El’n VIP tarkastuspisteellä. (Lähde: Jerusalem
Post
)

intifada3

Lokakuussa 2015 alkanut terrori Länsirannalla on ollut pääosin organisoimatonta yksittäisten fanaatikkojen tekemiä iskuja;  Hamas on pyrkinyt Länsurannalla myös organisoituihin laajamittaisempiin iskuihin. Merkittävä uhkakuva Israelin kannalta on, että Palestiinalaishallinnon turvallisuuspalvelut ja Tanzim (Fatahin sotilaallinen siipi] liittyvät nyt käynnissä olevaan ‘puukkointifadaan’;  yhdessä nämä omaavat kymmeniä tuhansia aseita ja osan joukoista ollessa USAn kouluttamia näillä on myös perus taisteluvalmiuksia.  
imagesI7O9WRD9

 

View original post

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s