Uncategorized

MMM Israel 2015

Ariel - Israelista suomeksi

MMM2015Ariel verkkojulkaisu [ISSN 2342-8449] käynnistyi keväällä 2015 tarpeeseen taustoittaa Israelin nykypäivää myös sikäläisestä näkökulmasta. Suomessakin israelilais-palestiinalaisesta konfliktista valtamedia uutisoi usein vain palestiinalaisosapuolen näkökannan syyttäen Israelia sen kärsimyksistä. Politikassa tämä lähestymistapa vaikuttaa mm EU:n kautta siten, että vaateita, jopa sanktioita, esitetään lähinnä Israelille, ei juuri koskaan palestiinalaishallinnolle.

stabbingAriel sivuston ’missio’ on taustoittaa suomen kielellä Israelin politiikkaa, puolustusta, taloutta ja yhteiskuntaa poislukien uskonnolliset teemat. Mainittujen aihepiirien suhteellisen neutraalin ja tosiasioihin pohjaavan esittelyn ohella sivuston Op-Ed -osio sen sijaan tuo mukaan kirjoittajan joskus ehkä voimakkaankin näkökulman. Tausta –aineistot ja uutiset ovat pääosin käännöksiä eri lähteistä – Op-Ed artikkelit, kolumnit ja analyysit sekä mielipiteet ovat kirjoittajan omaa tuotantoa.

Seuraavassa koosteessa on lueteltuna [linkkeineen] Ariel sivustolla vuonna 2015 julkaistut artikkelit aihepiireittäin. Osaltaan artikkeliluettelo tuo yhden näkökulman mitä, miksi ja milloin Israelissa vuonna 2015.

 

Politiikka

Israel-Poll_wednesdayPolitiikkakategorian keskeisimpiä aiheita olivat Knessetin vaalit maaliskuussa – sen alkuasetelmat, tulos ja hallitusneuvottelut. Muita teemoja olivat Palestiinalaishallinnon ja Gazan taloudellinen tila…

View original post 489 more words

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s