Uncategorized

Uusnatsismi edistyi Ukrainassa joulukuussakin

Ariel - Israelista suomeksi

The Jerusalem Post’n otsikko oli melko kuvaava: “Local Jews in shock after  Ukrainian city of Konotop elects neo-Nazi mayor”.  Kyseessä on kertomus kaupungin uudelleenvalitun uusnatsien Svoboda  puolueen pormestari Artem Semenikhin’n toimista.  

UKRNZ

Raporttien mukaan Semenikhin mm käyttää ajoneuvokilpinään tunnusta 14/88, joka numerologisesti viittaa fraaseihin “we must secure the existence of our people and a future for white children” ja “Heil Hitler”; hän on myös korvannut toimistossaan presidentti Petro Poroshenkon kuvan natsihallinnon aikaisen ukrainalaisjohtaja Stepan Banderan kuvalla ja edelleen hän kaupunkineuvoston avajaiskokouksessa kieltäytyi käyttämästä kaupungin virallista lippua koska sen yhtenä symbolina oli Daavidin tähti.

The Jerusalem Postin mukaan ”yhteisö on shokissa koska kukaan ei uskonut tällaista voivan tapahtua. Yleisesti juutalaisyhteisön välit ei-juutalaisten naapureiden kanssa ovat kohteliaat. Pormestarin yrittäessä välttää lausunnoissaan suoraa anti-semitismiä hänen monet lausuntonsa näyttävät kuitenkin tulkitun siten. Esimerkiksi Semenikhin kieltäytyi pahoittelemasta antisemitistisiä toimia joita äärinationalistit toteuttivat toisen maailmansodan aikana, samoin hän totesi 1930 nälänhädän [Holodomor] olevan pitkälti…

View original post 362 more words

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s