Uncategorized

David’s Sling valmis

Ariel - Israelista suomeksi

Israelin puolustusministeriö ja Pentagonin ohjusvirasto päättivät ennen joulua viimeisen vaiheen uuden David’s Sling ilmapuolustusjärjestelmän viisivuotista testiohjelmaa. Israelin ilmavoimat ottaa järjestelmän käyttöönsä vuoden 2016 ensimmäisellä neljänneksellä. Viimeiset testit tehtiin eteläisessä Israelissa Rafael Advanced Defense Systems’n toimesta joka kehitti järjestelmän yhdessä yhdysvaltalaisen Raytheonin kanssa.

 David’s Sling on tarkoitettu torjumaan lyhyen ja keskipitkän matkan raketteja ja baklistisia ohjuksia kuin myös risteilyohjuksia, lentokoneita ja drooneja. Kantomatka [yli 200 km] mahdollistaa torjunnat jo vihollisen ilmatilassa. Testissä monitoimitutkat havaitsivat kohteet välittäen niistä tiedot tulenohjauskeskukseen joka puolestaan laski torjuntasuunnitelmat. David’s Sling torjuntaohjukset suoriutuivat kaikista laukaisu- ja lentovaiheistaan ja tuhosivat kohteet suunnitellusti.

Rafael’n edustajan mukaan tämänkaltaista teknologiaa käytettiin nyt ensimmäistä kertaa. David’s Sling on yhtiön mukaan uusi ja vallankumouksellinen torjuntaohjus ja se niveltyy saumattomasti Israelin monikerroksiseen ohjuspuolustukseen joka käsittää Iron Dome, Arrow 2 ja Arrow 3 järjestelmät.

ISRDEF

Yair Ramati, Israelin ohjuspuolusohjelman johtaja, totesi harjoituksissa ammutun useita kohtrita vastaan; hän kuvasi testiä menestykseksi ja asejärjestelmän nyt olevan valmis…

View original post 290 more words

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s