Uncategorized

Op-Ed: Putin antisemitismiä vastaan

Ariel - Israelista suomeksi

img585890Venäjän presidentti Vladimir Putin jatkaa taisteluaan antisemitismiä vastaan.   Arutz Shevan mukaan Putinin aloitteesta Venäjän duuma on laatinut uuden lain koskien Raamatun kirjoitusten vääristelyä.  Lain tarkoituksena lienee estää raamatunlauseiden käyttöä antisemiittisessä tarkoituksessa. 

Kyynikko saattaisi ajatella kyseessä olevan vain taktinen poliittinen liike.  Mielestäni tästä ei nyt ole kyse, sillä Putinin tiedetään kauan vastustaneen antisemitismiä silloinkin kun se ei välttämättä ole edistänyt hänen urakehitystään vaan päinvastoin uhannut sitä. Viime vuosina väkivaltaiset hyökkäykset juutalaisia vastaan ovat vähentyneet ja Putin on pitkään myös ylläpitänyt lämpimiä suhteita Israeliin.  Viime aikoina Venäjällä ovat lisääntyneet anti-islamilaiset asenteet varsinkin Siinailla tapahtuneen venäläiskoneen pudotuksen myötä vaikkakin Putin Israelin ohella on jatkuvasti omannut hyvät suhteet myös Iraniin.

Venäjän päärabbi Berel Lazar pitää uutta lakia hyvin tärkeänä taistelussa venäläistä antisemitismiä vastaan; hän kiittikin siitä sekä presidentti Putinia että duumaa.

Antisemitismin taustaa Venäjällä ja Neuvostoliitossa

JewsUKRVenäjällä ja Neuvostoliitolla on pitkä ja verinen historia juutalaisvastaisuudessa. Venäjä tsaarit säätivät usein antisemiittisiä lakeja asettaen juutalaiset syrjinnän kohteeksi ja pakottaen näitä elämään asutuksissa kaukana isommista…

View original post 553 more words

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s