Uncategorized

3. Intifada?

Ariel - Israelista suomeksi

Resim_1406272134 (2)Palestiinalaishallinto pyrkii  antamaan kuvan nykyisestä intifadasta jonkinlaatuisena spontaanina kamppailuna  joka ilmentää kansalaisten epätoivoa poliittisesta tilanteesta. Todellisuudessa kyse on kuitenkin Palestiinalaisjohdon Ramallahista (PA, Fatah, PLO) ja Gazasta  (Hamas) tukemasta intifadasta. Näin väitetään ainakin itsenäisen tutkimusinstituutti Jerusalem Keskuksen (The Jerusalem Centre for Public Affairs – JCPA) julkaisemassa artikkelissa  The “Spontaneous” Intifada Is Orchestrated by the Palestinian Leadership .  

JCPAJCPA’n mukaan Palestiinalaisjohto on näyttänyt vihreää valoa väkivaltaiselle agitaatiolle ja terrorille, sen kenttäjohtajat ovat muuntaneet sanoman toiminnaksi.  Palestiinalaisjohto myös takaa sosiaalisen ja taloudellisen tuen jokaiselle asukkaalleen joka on näiden Israelin vastausten terroritoimien takia pidätetty, haavoittunut tai kuollut tuen käsittäessä mm kuukausittaiset stipendit yksilöille ja näiden perheille.   
Intifadan avulla Palestiinalaishallinto pyrkii toteuttamaan poliittisia päämääriään – kansainvälisen painostuksen tuella –  käsittäen Israelin pakottamisen vetäytymään Judeasta, Samariasta ja itä-Jerusalemista.  Abbas Zaki, Fatah’n keskuskomitean jäsen, osallistui Beirutissa 20.11.2015 intifadan tukemiseksi järjestettyyn  yleisarabialaiseen konferenssiin.  Puheessaan  ko tilaisuudessa hän totesi palestiinalaisvallankumouksen päättyvän ainoastaan sionisti entiteetin romahtamisen myötä.  Samassa tilaisuudessa Hamas’n politbyroon jäsen…

View original post 162 more words

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s