Uncategorized

Israelin ja Venäjän Syyriakoordinaatio toimii

Ariel - Israelista suomeksi

Israeli-and-Russian-flag-israel-and-russiaEuroopan kaasualaan erikoistunut  uutis- ja analyysisivusto Natural Gas Europe pohtii artikkelissaan  Russian Jet Penetration into Israel’s Air Space May Signal New East-Med CoalitionVenäjän  ja Israelin mahdollista liittolaisuutta nykyisen Syyrian sodan sodan suhteen.

Israelin puolustusministeri Moshe Ya’alon kertoi radiohaastattelussa viime sunnuntaina [30.11.2015] sattuneesta tapauksesta jossa  venäläishävittäjä lensi 1-2 mailia  Israelin ilmatilassa.  Israelin ja  Venäjän välisten avointen tiedotuskanavien ansiosta vastakkainasettelu  vältettiin ja venäläishävittäjä piistui Israelin ilmatilasta. Venäjä tekee ilmaiskujab Syyrian kapinallisia vastaan pääosin maan pohjois- ja koillisosissa mutta iskee  ajoittain myös Israelin rajan läheisyydessä oleviin kohteisiin. 

Amos Gilad, aiempi kenraali ja puolustusministeriön huippuvirkamies totesi Israelin ja Venäjän välisten suhteiden olevan vahvoja. “Venäläispilotit  ajoittain tulevat Israelin puolelle mutta johtuen erinomainen sotilasyhteistyön käynnistettiin Netanyahu-Putin tapaamisessa [21.9.2015 Moskovassa] jolloin  toiminnan  rajat määriteltiin ja luotiin  keskinäiset turvajärjestelyt.”


Israelin ja Venäjän yhteistyö on osa laajempaa koalitiota Lähi-idässä.  Koalitioon kuuluvat Venäjän ja Israelin ohella Kypros, Kreikka, Egypti ja Jordania.  Alueellinen koalitio omaa diplomaattista eripuraa Turkin kanssa joka pysyy eristettynä Lähi-idässä ilman paikallisia…

View original post 37 more words

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s