Uncategorized

Israel ja Palestiinalaishallinto sopivat 3G verkosta

Ariel - Israelista suomeksi

12246624_906222619473423_2270904997946796809_n-290x190Puukotusten ja muiden terroritekojen sekä niihin vastaamisen jatkuessa Länsirannalla ovat Israel ja Palestiinalaishallinto kuitenkin kyenneet myös käytännön yhteistyöhön. Viime torstaina [19.11.2015] Palestiinalaishallinnon siviiliasian ministeri Hussein al-Sheikh ja Israelin territoriohallinnon koordinaattori [Coordinator of Government Activities in the Territories – COGAT] kenraalimajuri Yoav Mordechai allekirjoittivat sopimuksen laajentaa 3G mobiiliverkon palveluita palestiinalaisille verkko-operaattoreille Länsirannalla .

1990-luvun Oslon sopimusten nojalla Israel kontrolloi radiotaajuuksia ja matkapuhelinverkkoja Länsirannalla. Tähän saakka palestiinalaisoperaattorit ovat vuokranneet 3G taajuuksia Israelilaisoperaattoreilta tai käyttäneet 2G taajuuksia. Nyt kuitenkin Israel myönsi taajuusluvat palestiinalaisoperaattoreille Paltel ja Wataniya. Sopimus ei koske Hamasin hallinnoimaa Gazan kaistaletta. COGAT’n lausunnon mukaan sopimus syntyi turvallisuusjärjestelyjen huolellisen tutkimisen Israelin viestintäministeriön kanssa tehdyn yhteistyön ansiosta.

Aiemmin tavatessaan USAn presidentti Obaman Israelin pääministeri Netanyahu toivoi löytävänsä käytännöllisiä keinoja alentaa jännitteitä ja luoda vakautta. Nyt tehty sopimus voi olla yksi tällainen osapuolten luottamusta lisäävä toimi.

Lähde: BICOM

View original post

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s