Uncategorized

Rinnakkaiselo vaarassa Israelissa

Ariel - Israelista suomeksi

Arab_population_israel_2000_enUseat odottamattomat Israelin arabien terroriteot ovat lisänneet etnisiä jännitteitä Israelin sisällä. Nyt monet kaupungit Tel Avivia myöten ovat jo päättäneet pitää Israelin arabiasukkaita etäällä juutalaisista koululaisista mm kieltämällä turvallisuussyistä arabityöntekijöitä tulemasta kouluihin oppituntien aikana.

Esimerkiksi Rehovot’in ja Hod Hasharon’in kaupunginjohtajat estävät kunnossapito- ja siivoustöitä tekeviä arabeja tulemasta töihin koulupäivän aikana perusteenaan turvallisuustilanne ja vanhempien painostus. Givatayim’in kunta puolestaan vaatii yhdessä kouluistaan itä-Jerusalemista tulevien siivoustyöntekijöiden korvaamista muilla.

Ammattiyhdistysten edustajat pitävät paikallisviranomaisten työrajoitusohjeita selkeästi laittomina viitaten ’Lakiin tasa-arvoisista työmahdollisuuksista’ ja joukkoon rasistista syrjintää kieltäviin lakeihin.

Israelin arabienemmistöisissä kaupungeissa myös liike-elämä on viime kuukautena romahtanut joillakin aloilla jopa 80-90 % niin asiakasmäärissä kuin tuloissakin mitattuna. Rakennusalalla niin yrityksiin palkatut palestiinalaiset kuin Israelin arabitkaan eivät ole juuri tulleet töihin koska pelkäävät israelilaisia asiakkaitaan. Alan yrityksissä työskentelevistä 37 000 palestiinalaisesta oli arviolta 80 % poissa. Toisaalta mm korjausrakentajat ovat kohdanneet kasvavasti asiakkaita jotka eivät halua päästää arabeja asuntoihinsa erityisesti jos he itse asuvat siellä korjausten aikana…

View original post 165 more words

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s