Uncategorized

MOSSAD täytti 65 vuotta

Ariel - Israelista suomeksi

Official_Mossad_logoMaailman parhaana tiedusteluorganisaationa yleisesti pidetty Israelin tiedustelu- ja erityisoperaatioiden palvelu – MOSSAD (Hebrew: הַמוֹסָד‎, Arabic: الموساد‎, al-Mōsād; kirjaimellisesti “the Institute”) – vietti perustamisensa 65. vuotismerkkipäiväänsä 24.9.2015. Tervehdyspuheessaan PM Benjamin Netanyahu totesi, ettei Israel kykene ratkaisemaan lähi-idän perustavaa laatua olevia ongelmia; Israealin aluulliset viholliset muodostavat kaksisuuntaisen uhan: toisaalla on Iranin johtama shiiamuslimien radikaali islam ja toisaalla sunnien radikaali islam jota nykyisin johtaa ISIS. Vaikka nämä viholliset taistelevat keskenään ei niiden ajattelussa Israelilla ole sijaa islamilaisessa maailmassa. Tästä syystä pääministerin mukaan Israelin ainoa puolustus on voima, ei vain alueellisesti vaan maailmanlaajuisesti jota Israelin asema mm kybersodan supervaltana osoittaa.

MOSSAD’n johtaja Tamir Pardo totesi organisaationsa kyenneen monistamaan monet MOSSAD’n erityiskyvyt yhdeksi tehokkaaksi keihäänkärjeksi valtion turvallisuuden takaamiseksi. Tämä ei ole tapahtunut äkillisesti vaan kerros kerrokselta 65 vuoden aikana.

screen_2e

MOSSAD on yksi kolmesta Israelin tiedusteluyhteisön pääkomponenteista yhdessä sotilastiedustelupalvelu Aman’in ja sisäisen turvallisuuden virasto Shin Bet’in kanssa. MOSSAD’n päämissiona on

  • estää Israelin vihollisia saamasta…

View original post 110 more words

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s