Uncategorized

Israel ja Venäjä koordinoivat toimiaan Syyriassa

Ariel - Israelista suomeksi

PA-8378114-290x190Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu kävi maanantai-iltana [21.09.2015] Moskovassa neuvottelemassa presidentti Vladimir Putinin kanssa Syyrian tilanteesta ja erityisesti Venäjän sinne toimittaman kehittyneen aseistuksen päätymisestä Hizbollahin ja muiden terroristijärjestöjen käsiin. Edelleen Netanyahu oletettavasti pyrkii sopimaan käytänteistä joilla vältetään Israelin (IAF) ja Venäjän ilmavoimien ajautuminen keskinäiseen taisteluun ja venäläisten maajoukkojen joutuminen erehdyksessä IAF’n iskun kohteeksi. Israelin oletetaan tehneen useita ilmaiskuja Syyriaan estääkseen aseiden siirrot Hizbollahille Libanoniin.

PM Netanyahun seurueeseen kuului nyt poikkeuksellisesti IDF:n päällikkö Gadi Eizenkot ja sotilastiedustelun päällikkö Herzl Halevy, kansallinen turvallisuusneuvonantaja Yossi Cohen, prikaatinkenraali Eliezer Toledano ja pääministerin media neuvonantaja Boaz Stembler; sen sijaan normaalisti pääministeriä ulkomaanmatkoilla seuraavia toimittajia ei nyt kuulunut seurueeseen.

Venäjän kasvava läsnäolo Syyriassa

Aiemmin presidentti Putin oli vahvistanut Venäjän kasvavan läsnäolon Syyriassa presidentti al-Assadin tukena sodassa erityisesti Daesh’ia (ISIS) vastaan. Läntisten tiedustelutietojen mukaan Venäjä on perustamassa tukikohtaa Latakiaan, on lähettänyt useita taistelupanssarivaunuja [T-90 mallia], SU-27 tai SU-30 hävittäjiä, sotilasneuvonantajia ja teknikoita al-Assadin hallinnon tueksi. Lähde: BICOM

Latakiaan…

View original post 379 more words

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s