Uncategorized

IDF digitalisoituu

Ariel - Israelista suomeksi

12_bigEnää eivät armeijan komentajat kentällä joudu turvautumaan vain radioaaltoihin ja painettuihin karttoihin operaatioissaan vaan he hyödyntävät tablet laitteita löytääkseen viholliset, ansoitetut rakennukset tai tunnelit kuin myös tietääkseen omien joukkojensa sijainnit. ”Olemme sulkemassa aukon kohteen tunnistajan ja ampujan välillä”, toteaa eversti Yariv Nir, ’C4I Cyber Operations’ osaston päällikkö. Hänen osastonsa on merkittävästi edistynyt IDF:n digitalisoinnissa luomalla yhden integroidun langattoman verkon koko armeijalle käsittäen siis niin armeijan, ilmavoimat kuin laivastonkin. Ev. Nir’in mukaan eri voimien tulee nähdä sama tilannekuva ja toimia synkronoidusti.

Operaatio ‘Protective Edge’n yhteydessä useat IDF:n divisioonat ensi kertaa hyödynsivät tätä uutta verkkoa esimerkiksi kun heinäkuun 8. Hamasin terroristit soluttautuivat Israeliin Zikimin lähellä. IDF:n kenttätarkkailija havaitsi hyökkäyksen ja jakoi sen suoraan reaaliajassa verkkoon; tieto oli samantien sekä laivaston että ilmavoimien käytössä jotka koordinoivat keskenään iskun kohteeseen.

Uuden verkon käyttö ei rajoitu vain sotikaallisiin konflikteihin vaan esimerkiksi vuoden 2015 Nepalin maanjäristyksen jälkihoidossa IDF:n humanitaarinen operaatio pystytti kenttäsairaalan joka sateliittiyhteyden kautta mahdollisti…

View original post 72 more words

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s