Uncategorized

Egyptin kaasulöytö vauhdittanee myös Israelin Leviathania

Ariel - Israelista suomeksi

Eni_SpA.svgItalialainen ENI energiayhtiö on löytänyt jättiläismäisen suuren kaasuesiintymän Egyptin talousvesiltä. Zohr 1X NFW –niminen esiintymä sijaitsee parisataa kilometriä Niilin suistosta pohjoiseen itäisellä Välimerellä ns ’Shorouk Block’ssa jonka hyödyntämisestä ENI teki vuonna 2014 sopimuksen Egyptin energiaministeriön ja Egyptin kaasuyhtiö EGAS’n kanssa kansainvälisen tarjouskilpailun jälkeen. (Lähde ja lisää: ENI )

Kyseessä on Välimeren suurin tunnettu kaasuesiintymä käsittäen 849 biljoonaa kuutiometriä (b.cu.m), aimpi suuruusennätys oli Israelin ‘Leviathan’ esiintymä 621 b.cu.m. ENI on Italian valtion 30 %:sti omistama yhtiö joka on toiminut Egyptissä jo vuodesta 1954 lukien ollen lisäksi Afrikan suurin öljyn ja kaasuntuottaja. ENI sanoo pyrkivänsä tuotannon aloittamiseen mahdollisimman pian.

36c848a6-4f22-11e5-b029-b9d50a74fd14Israelin osalta Egyptin kaasulöytö on sulkemassa ns. ’mahdollisuuksien ikkunaa’; Leviathan esiintymän hyödyntäminen on ollut hyvin hidasta johtuen Israelin kilpailulainsäädännön hankkeelle asettamista rajoituksista. Yhtenä ajatuksena on ollut, että Israelista myytäisiin kaasua Egyptiin ja alustavat sopimukset on jo tehty Tamar –esiintymän 71 b.cu.m:n kaasunerän myynnistä espanjalaisen ’Union Fenosa’n Egyptissä sijaitsevalle nesteytetyn kaasun jalostamolle ja edelleen…

View original post 122 more words

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s