Uncategorized

Gazan jälleenrakennusrahat valuvat terrorismiin ja korruptioon

Ariel - Israelista suomeksi

 “Magen veLo Yera’e” [Motto of Shin Bet]

shin bet

Israeliin pyrkineen Hamas aktiivi Adel Shehadeh Shaer’n mukaan Gazan raja-alueen asukkaat eivät omanneet harha-aistimuksia kuultuaan maanalaisia kaivamisääniä. Israelin Shin Bet [aka The Israel Security Agency/ISA aka Shabak] turvallisuuspalvelun heinäkuussa 2015 pidättämä Shaer oli yksi tunnelien kaivajista Hamasin sotilassiivessä. Kuulusteluissa Shaer antoi paljon tietoja erityisesti Rafahin alueen tunneleista, niiden reiteistä sekä sisäänmeno- ja ulostuloaukkojen sijainnista ja myös muiden tunnelityöläisten henkilöllisyydestä.

Tiimes-of-London

Shaer myös kertoi Hamasin rahoittavan sotilaallista voimaansa ottamalla materiaaleja ja muita resursseja Gazan jälleenrakentamiseen tarkoitetuista toimituksista. Edelleen sotilasjohtajien määräyksestä mm räjähteitä sijoitetaan niiden tuhoamisen vaikeuttamiseksi asuintaloihin. Tunnelikaivannan ohella Shaer myös kertoi tietojaan Hamasin Iranilta saamasta sotilasavusta. Rahan ohella Iranista on saatu Gazaan myös kehittyneitä asejärjestelmiä ja elektronisia laitteita joita voi käyttää mm Israelin armeijan miehittämättömien lentokoneiden viestintäyhteyksien häirintään.

Shin Bet’n mukaan osana Hamas aktiviteettejaan Shaer sai sekä taistelu- että johtajakoulutusta ja oppi myös käyttämään kehittyneitä asejärjestelmiä saaden lisäksi räjäytyskoulutusta. Heinäkuun 31 päivänä Shear…

View original post 605 more words

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s