Uncategorized

Gazan ex-kulttuuriministeri syyttää Hamasia Gazalaisten kärsimyksistä

Ariel - Israelista suomeksi

gatestone-logoGazan entisen kulttuuriministerin, tohtori Ibrahim Abrashin toukokuussa palestiinalaisessa al-Watan verkkolehdessä julkaisema artikkeli paljastaa, kuinka pitkälle korruptio ja anarkia ovat tunkeutuneet palestiinalaishallintoon ja erityisesti Gazaan. Toimittaja Khaled Abu Toameh toi arabiaksi julkaistun artikkelin esiin omassa artikkelissaan, jonka hän kirjoitti Gatestone instituutille.

Tohtori Abrash toteaa aluksi Gazan tilanteen tekevän erityisen epävarmaksi siellä kilpailevan kahden hallinnon takia: Hamas hoitaa päivittäistä liiketoimintaa, mutta suurin osa rahoista tulee Mahmud Abbasin johtaman palestiinalaishallinnon kautta Ramallahista. Palvelujen tai tavaroiden puuttuessa Hamas syyttää joko palestiinalaishallintoa tai Israelia. Tämän seurauksena tri Abrash sanoo korruption, opportunismin ja nepotismin kukoistavan poliittisen johtajuuden keskuudessa eikä kukaan ei näe itseään vastuullisena. Tämä on johtanut poliittisen järjestelmän ja arvojärjestelmän romahdukseen.

Yksi korruption muoto ovat matkustusluvat Gazasta Erezin ylityspaikan kautta Israeliin ja sieltä eteenpäin. Israelin helpotettua gazalaisten liikkuvuutta on Palestiinalaishallinnon ja Hamasin myöntämistä matkustusluvista tullut arvokasta kauppatavaraa.

Artikkelissaan tri Abrash myös pitää sekä Hamasia että Palestiinalaishallintoa syypäinä siihen ettei viime Gazan sodassa tuhoutuneita tuhansia asuntoja…

View original post 169 more words

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s