Uncategorized

Beit El’in kaksi kerrostaloa purettiin

Ariel - Israelista suomeksi

Viime viikkoina Susyan arabikylän purkutuomio on herättänyt laajaa kansainvälistä huomiota – yksittäisten painostusryhmien ohella mm YK, USA ja EU ovat pyytäneet Israelia perumaan päätöksen. Telttakylän rakenteita ei toistaiseksi ole purettu johtuen mahdollisesta viimeisestä valituskäsittelystä elokuun alussa. Israelissa sisäistä väittelyä käydään Beit El’in 24 asunnon purkamisesta. Susyasta poiketen kyse Beit El’ssä on paitsi kerrostaloista, eikä teltoista, myös siitä, että purettavien talojen asukkaat ovat juutalaisia.

Beit El (Hebrew: בֵּית אֵל) on israelilainen asutus ja paikallishallinnon yksikkö ns Länsirannalla Ramallahin pohjoispuolella ja asukkaitta on yli 6 000. V. 1978 Beit El’in alueita otettiin Israelin korkeimman oikeuden päätöksellä turvallisuusperustein sotilaskäyttöön ja tukikohdan ympärille syntyi myös asutusta.

Beit El map

28.7.2015 Israelin turvallisuusjoukot ottivat yhteen paikallisten asukkaiden kanssa joiden kodit Israelin korkein oikeus oli määrännyt purettaviksi vuonna 2010. Purkutuomion perusteena olivat maanomistuskysymykset sekä puutteelliset rakennusluvat. Pitkän oikeusprosessin jälkeen oikeus velvoitti valtiota purkamaan kaksi kerrostaloa ja niiden 24 asuntoa 30.7.2015 mennessä. Yhteenoton seurauksena poliisi tyhjensi talot ja pidätti 30 protestoijaa…

View original post 89 more words

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s