Uncategorized

Op-Ed: Puuttuva rauhansopimus Susyan arabikylän kohtalona

Ariel - Israelista suomeksi

Israelin korkein oikeus näytti viime torstaina [16.7.2015] vihreää valoa noin 80 laittoman rakennelman purkamiselle Susyan (Arabic: سوسية‎, Hebrew: סוּסְיָא) arabikylässä. Susya sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päässä Be´er Shevasta Hebronin suuntaan Juudeassa Israelin hallitsemalla nk alue C:llä. Susyan kylällä on itse asiassa kolme merkitystä: ensinnäkin se on muinainen juutalaiskylä, toiseksi sen väitetään olevan 1830-luvulla perustettu arabikylä ja kolmanneksi arabiasutuksen vieressä on v. 1983 perustettu juutalaisasutus (-setlementti).

Arutz Sheva uutisportaalin mukaan Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottaja John Kirby välitti jyrkän, ennaltalaaditun, lausunnon vaatien Israelia jättämään purkupäätöksen toteuttamatta pitäen sitä vahingollisena, provokatiivisena ja rauhanratkaisun ilmapiiriä huonontavana.

arab susyaKirbyn huolen kohteena oleva laiton arabiasutus on syntynyt vuonna 1983 perustetun juutalaiskylän läheisyyteen muinaisen (temppeliperiodin, n. 2000 vuotta sitten) Susyan juutalaiskylän arkeologisille raunioille. USAn asennetta voi pitää siinä mielessä tekopyhänä, että maa on kuvannut Juudeaan ja Samariaan pystytettyjä israelilaisasutuksia laittomina ja vaatinut näiden purkamista vaikka mm vuoden 2012 Levy Raportti toteaa juutalaisten läsnäolon alueella olevan kansainvälisen oikeuden…

View original post 321 more words

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s