Uncategorized

PM Netanyahu “käännytti” UM Kerryn Israelista

Ariel - Israelista suomeksi

enemiesUnited with Israel [sosiaalisessa ja vaihtoehtomediassa toimiva organisaatio] raportoi, että Israelin pääministeri Netanyahu hylkäsi Yhdysvaltain ulkoministeriön ehdotuksen UM Kerryn vierailusta Israeliin keskustelemaan rauhanprosessista vaalien jälkeen. Virallisena syynä on näkemys vierailun soveltuvuudesta kunhan Israeliin on ensin saatu aikaan uusi hallitus jonka aikaraja puolestaan umpeutuu toukokuun 6. päivänä.

UM Kerry halusi ilmeisesti selvittää olisiko Israel halukas jatkamaan rauhanprosessia Palestiinalaishallinnon kanssa. Ennen vaaleja PM Netanyahu sanoi ettei hänen aikanaan tule Palestiinalaisvaltiota; vaalien jälkeen hän tarkensi tarkoittaneensa etteivät nykyiset olosuhteet ole suotuisia ko valtion perustamiselle.

1649425730Israelin johdon neuvotteluhaluttomuus palestiinalaisten kanssa sekä erimielisyydet Yhdysvaltain kanssa koskien Iranin kanssa suunniteltua ydinohjelma sopimusta ovat aiheuttaneet Valkoisesta talosta kritiikkiä Israelia kohtaan ja Yhdysvallat on jopa vihjannut Israelille epäsuotuisiin kannanottoihin YK:ssa. Iranin osalta presidentti Obama ei aio tavata Netanyahua ennen lopullista sopimusta ja UM Kerry puolestaan on kutsunut Israelin pelkoja hysteriaksi.

Epäsopua aiheuttaa edelleen se, että Obaman hallinnon epäillään pyrkineen vaikuttamaan Israelin viime vaaleihin. USAn senaatti tutkii parhaillaan…

View original post 58 more words

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s