Uncategorized

Hamasin ulkopuolinen haastaja

Ariel - Israelista suomeksi

Aiemmassa kirjoituksessani Gazan valtio rakenteilla, länsirannan palestiinalaiset statisteina kerroin kuinka Hamas ja Israelin hallituksen edustajat ovat jo viikkoja neuvotelleet pitkän tulitauon aikaansaamiseksi Gazan rajoille. Arvioin, että mahdollisen sopimuksen esteeksi saattaa nousta Hamasin poliittisen ja aseellisen siiven erimielisyys sovun toivottavuudesta jolloin esimerkiksi Al-Qassam prikaatit saattavat hyvinkin tehdä hyökkäyksiä Israeliin kysymättä lupaa Hamasin poliittiselta johdolta.

Untitled-1294Gazan tilanteeseen, ja sitä myöden israelikais-palestiinalais –konfliktin jatkokehitykseen vaikuttaa Hamasin sisäisen tilanteen ohella uutena tekijänä nyt myös Islamilaista valtiota (IS aka ISIS) ajava ääriryhmä ” Supporters of the Islamic State in Jerusalem”. Hamasia haastava ryhmä aktuvoitui ISIS:n mestattua useita palestiinalaisia Syyriassa Yarmoukin pakolaisleirillä huhtikuussa 2015. Surmattujen joukossa oli mm Hamasin korkea-arvoinen virkailija. Palestiinalaishallinto ja Hamas vannoivat kostavansa surmat ja niinpä Hamas on pidättänyt useita ISISin kannattajia Gazassa; ISISin some –lähteiden mukaan vähintään 40 ”salafi mujahediinia”.

Foreign Policy –sivuston mukaan Hamas myös tuhosi 3. toukokuuta 2015 Salafistisen moskeijan Deir el-Balahissa. Hamasin mukaan kohde jonka tuho viimeisteltiin puskutraktireilla ei…

View original post 94 more words

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s