Uncategorized

Hamas osaltaan tappoi Gazan siviilejä

Ariel - Israelista suomeksi

?????????????????????????Amnesty International julkisti 26.3.2015 raporttinsa joka selventää viimekesäisen Gazan konfliktin siviiliuhrien aiheuttajaa. Konfliktin aikana yksi eniten julkisuudessa olleista turmista oli 13 siviilin, joista 11 lapsia, kuolema Al-Shafin pakolaisleirissä 28 heinäkuuta 2014; kyseisestä iskusta syytettiin totuttuun tapaan Israelia. Amnestyn raportissa todisteet kuitenkin viittaavat siihen, että nämä siviiliuhrit syntyivät Hamasin ampuman raketin harhalaukauksesta. Israel oli tämän jo aiemmin todennut tutkaseurannastaan mutta Hamas syytti iskusta Israelin ilmaiskua.

gaza-own-goal-300x300Amnestyn raportti toteaa edelleen, että Hamasin epätarkkojen rakettien suuntaaminen ja laukaisu kohden Israelin väestökeskuksia muodostaa jo sinänsä sotarikoksen ja että huolimatta tehokkaasta ”rautakupoli” (Iron Dome) ohjuspuolustusjärjestelmästä noin 224 ammusta osui siviilien asuttamille alueille. Amnesty edelleen kritisoi Hamasia rakettien ampumisesta siviiliasutuksen keskeltä sekä rakettien varastoinnista siviilirakennuksiin.

Israelia raportti kritisoi mm siitä että maan ennakkovaroitusjärjestelmä ja suojelu ei ulottunut Negevin autiomaassa asuvien beduiinien pariin. Edelleen raportin mukaan myös jotkut Israelin toimet konfliktin aikana sisältävät sotarikoksia.  

Lähde: BICOM

[Gazan siviiliuhreista aiemmin ks esim.

View original post 30 more words

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s