konfliktit

Pentagon on saattanut sotkeentua Syyrian kemikaali-iskuun

Mediasodassa kaikki keinot ovat mahdollisia ja tietotulvan keskellä on hyvin vaikeaa selvittää mikä osa siitä on faktaa ja mikä puhdasta disinformaatiota. Näin tälläkin kertaa. Anonyymi hakkeri väittää päässeensä tunkeutumaan Yhdysvaltain armeijan eversti Anthony J.Macdonaldin sähköpostiin. Kyseisen everstin mainitaan olevan henkilöstöjohtaja armeijan tiedusteluhenkilöstön varajohtajan operaatio ja suunnitteluosastolla. Ensimmäisen viestin sisältönä on vain onnittelut menestyksekkäästä operaatiosta Syyrian kaasuiskun suhteen.

Everstin vaimon dialogista ystävättärensä kanssa puolestaan ilmenee että kuvat kuolleista lapsista olivatkin näyteltyjä ja kemiallinen isku ns ”false flag” operaatio ja järjestetty Yhdysvaltain tiedusteluelinten toimesta.

Jos tämä uutinen on faktaa se osoittaa kansalaisjournalismin – ja hakkeroinnin – edustavan nykypäivänä sitä mitä median pitäisi tehdä vallan vahtikoirana. Jos kyse puolestaan on vedätyksestä se osoittaa mediasodan uusien välineiden käyttökelpoisuutta ja moninaisuutta.

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s