Uncategorized

Suomessa merkittävä tulonsiirto varakkaimmalle %:lle

Hallituksen kehysriihi kyseenalaisti merkittävästi vasemmistopuolueiden mukanaolon nykyhallituksessa, ainakin jos päätöksiä verrataan ko puolueiden äänestäjäkunnan intresseihin sellaisina kun päätökset julkisuudessa näyttäytyvät. Pahoin pelkään, ettei keskivertoäänestäjä juuri viitsi paneutua dynaamisten vaikutusten todennäköisyyskertoimiin, vaan vetää johtopäätöksensä pelkistettyjen faktojen pohjalta.

Yksinkertaisimmillaan kehysriihen tuloksena yrityksille ja suurituloisimmalle luokalle annettiin liki tuhannen miljoonan kertalahjoitus jonka rahoittamiseksi tavikset ja huono-osaisin kansanosa yhtäläisesti joutuvat maksamaan enemmän viinasta, tupakasta, karkeista ja sähköstä. Kun samalla niistetään kuntien valtionosuuksia saa keskiverto kaduntallaaja osallistua näihin rikkaiden pelastustalkoisiin vielä monella myöhemmin päätettävällä tavalla.


Tällaista julkikuvaa – pohjaa se sitten faktoihin tai ei – vastaan on melko vaikea taistella selityksillä, että ilman VL:a asiat olisivat vieläkin huonommin. Suurituloisten korjatessa eurot liiveihinsa ihmettelen miten persut ja kepu selviävät repimättä pelihousujaan tällaisen poliittisen lahjan myötä.

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s