Suomi ja Pohjola

PerusPuna kolmea suurta parempi hallituspohja

Vaalijytkyn jälkeistä hallituspohjaa ollaan puuhaamassa kolmen (keski)suuren ympärille hämmästyttävän valtamedian levittämän konsensuksen vallassa. Kokoomusvetoisissa hallitustunnusteluissa näyttää vaivattomasti unohtuvan vaalien antama tuomio paremminvoivien etua ajaneen hallituksen historiallisen suuri tappio. Persujen menestys mielestäni voi luoda mahdollisuuden uuden rakentamiseen eikä vain impivaaralaisen peruutuspeiliin katsonnan.


Persujen menestystä on kauhisteltu ja itsekukin voi vapaasti naureskella niin persujen copy-paste ohjelmille kuin useille heidän stereotyyppisille edustajilleenkin. Itse kuitenkin antaisin persuille arvoa siinä, että he ainakin ovat saaneet hieman liikettä tähän pysähtyneisyyden aikaan, ovat mielestäni olleet todellinen “korva” ja “toivo” laajoissa kansankerroksissa velloville tuntemuksille ja ovat selkokielisesti yksinkertaistaneet monitahoisia ongelmia; kriitikoiden vähättely impivaaralaisina punaniskoina on samalla äänestäjien ja myös demokratian aliarvostamista.

Mielestäni kriittisyys – esittäjästä riippumatta – EU:ta, talouskriisin vakautusmenetelmiä, ympäristöpoliittisia näennäisaktiviteetteja, maahanmuuttopolitiikkaa ja maan tapoja ym kohtaan auttoi kirittämään myös toteutetun linjan kannattajia ja kokeneempia puolueita parempiin argumentteihin ja ehkä myös laadukkaampaan politiikkaan jatkossa.

Itse näkisin vaalituloksen selvänä tappiona hallituksen vetämälle linjalle koskien yhden totuuden politiikkaa EU:n/euron talouskriisin suhteen kuin myös suhteessa toteutettuun eriarvoistamiskehitykseen – paremminvoivien etuja ajava politiikalle löytyi vaaleissa vaihtoehtoja ja myös kannatusta.

Mielestäni nyt ollaan tekemässä väärää kompromissia puuhaamalla kolmen suurimman hallitusta. Itse näkisin nyt mahdollisuuden blokata kokoomus kokonaan ulos hallituksesta keräämällä uusi hallitus vasemmiston, persujen ja rkp:n ympärille. Tällöin kompromissia ei tarvitse vääntää rahapiirien tärkeimmän edustajan kanssa vaan ns. tavallisten kansalaisten edustajien kanssa. Esimerkiksi melko keskeisessä sosiaali- ja veropolitiikassa vasemmiston luulisin löytävän suurestikin yhdistäviä tekijöitä persujen kanssa. Arvojen osalta en usko maahanmuuttokysymyksen muodostavan ylivoimaista estettä yhteistyölle ovathan persut ilmoittaneet tyytyvänsä jo aiemmin harjoitettuun – kiristyneeseen – käytäntöön.

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s