lähi-itä

Goldstone pyörtää raporttiaan Gazan sodasta

Ensimmäinen huhtikuuta Washington Post julkaisi Richard Goldstonen op-edin joka ei todellakaan ollut pilaa. Kirjoituksessaan kuuluisan Goldstone raportin laatija myöntää raportin nykytiedoin olevan huomattavan erilainen kun nyt mm YK:n käsittelyssä olevan alkuperäisen raporttinsa erityisesti suhteessa Israelin mahdollisesti tekemiin sotarikoksiin. Nyt tiedetään, ettei Israelin politiikkana ollut aiheuttaa siviliiuheja. Sen sijaan Hamasin Israelin siviiliväestöön kohdistama raketti-iskut ovat rikollista toimintaa ja Goldstonen mukaan Israelilla on täysi oikeus ja velvollisuus puolustaa kansalaisiaan tätä vastaan.

Aiemmin (mm 24.11.2010) Human Rights Watch’in perustaja Robert L. Bernstein oli sanoutunut irti järjestön yksipuolisista näkemyksistä koskien lähi-idän konfliktia ja Israelia. Goldstone arvostelee myös YK:n Human Rights Councilia yksipuolisesta toimeksiannosta ja puolueellisuudesta koskien lähi-idän konfliktia.

Kun tarkempaa tietoa tästäkin tapauksesta on tullut julkisuuteen, olisin kiinnostunut tietämään tekeekö Suomi tämän pohjalta uudelleenarviointia koskien Goldstone raportin käsittelyä YK:ssa, uudelleenarviointa lähi-idän konfliktin luonteesta, positiosta Palestiinan itsenäisyysjulistukseen tulevana syksynä YK:ssa sekä suhtautumisessaan aloitteisiin koskien aseidenvientikieltoja ja boikotteja Israelia kohtaan? Samaa uudelleenarviointia odottaisin myös Dick Martyn raportin pohjalta koskien Kosovon järjestynyttä rikollisuutta. (Viimemainitusta enemmän mm Captured Pseudo-State Kosovo )

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s