Uncategorized

Kosovon kuolemanleiri

Tänään (3.5.2009) HS:n kulttuurisivuilla oli kertomus Suomen Mustalaislähetyksen toiminnasta 50-luvun Suomessa.  Telttaleireiltä “pelastettiin” romaneja indoktrinoitavaksi “valkaisulaitoksiin”.  Valitettavasti vieläkin jy rkempiä toimia harjoitetaan nyky-Euroopassa vieläpä YK:n ja EU:n suosiollisella avustuksella.  Jo kymmenen vuoden ajan YK:n Kosovo operaatio on sijoittanut karkoitetut romanit parakkikyliin myrkylliselle ja elinkelvottomalle alueelle hitaasti kuolemaan lyijymyrkytykseen.  Jo 81 romania on myrkkyihin kuollut.

 

Katsoin juuri tuoreen filmin “UN death camps in Kosovo April 2009” leirin vielä elävien lapsien mielenosoituksesta asiantilaa kohtaan.  Aiheesta on myös tehty mainio ja palkittu Katalyn Barsonyn dokumenttifilmi  . Lyhyesti (tosi)tarina on seuraava:  Naton “humanitaarisen” operaation jälkimainigeissa kesällä 1999 Kosovo albaanit aloittivat kostoretkessä muita etnisiä ryhmiä vastaan.  Mitrovican eteläosassa sijaitsi Kosovon suurin romani asutus (oikeammin käsittäen romaneja, ashkaleja ja egyptianeja) joka albaanien toimesta häädettiin Ibar joen pohjoispuolelle serbien hallitsemalle alueelle.  Nato ei tehnyt mitään sillä tehtäväksi oli määritelty albaanien suojeleminen serbeiltä eikä päinvastoin. Asutus tuhottiin. 

YK sijoitti pakolaiset tilapäisesti Trepcan tehdaskompleksin ja lyijysulaton alueelle, joka tiedettiin myrkylliseksi. 

 

Avustusjärjestöjen vedottua mm. EU:n parlamenttiin silloinen UNMIKin johtaja (nykyinen Ranskan ulkoministeri) Bernard Kuchner lupasi sulkea leirin 45 päivän kuluessa ja siirtää asukkaat terveellisempiin ympäristöihin.  Mitään ei tapahtunut.  Koska Mitrovican alueella kuitenkin työskenteli myös ulkomaisia tehtiin kaupungin alueella mittauksia myrkkypitoisudesta.  Näiden ollessa hälyttäviä kiellettiin mm. Natosotilaita hölkkäämästä romanileirin läheisyydessä myrkytyksen välttämiseksi.  Eli kansainvälisellä yhteisöllä oli vuonna 2000 ja 2001 jo tutkittua tietoa alueen vaarallisuudesta.  (tiedän koska itse tällöin asuin Mitrovican alueella).

 

YK:n hallinto – UNMIK, UNHCR – toteutti mittavan asutusohjelman Kosovon albaaneille ja puolessa vuodessa liki miljoona olikin palannut uusiin, korjattuihin tai vanhoihin koteihinsa.  Romaniasutusalueen entisöinniksi ei tehty juuri mitään osin johtuen peloista että romanit tapetaan kuitenkin albaanien toimesta jos he palaavat.  Hankeet romanien siirtämiseksi muualle esim. Kosovon ulkopuolelle saamaan lääketieteellistä hoitoa eivät tuottaneet tulosta – kuolemat jatkuivat.

 

Nyt on kulunut liki kymmenen vuotta kun romaniasutus häädettiin kodeistaan.  Tilapäinen “kuolemanleiri” on vaatinut tähän mennessä 81 romanin hengen myrkytyksen takia.  Kaikki tämä kansainvälisessä YK:n protktoraatissa johon EU on kaatanut jo miljardeja avustusrahaa ja juuri aloittanut mittavan laki/järjetys operaationsa.  Tämä on mahdollista vain 200 km:n päässä EU:n rajoilta tuhansien ulkolaisten asiantuntijoiden ja järjestyksenvalvojien katsoessa tilannetta päältä.

 

Laajemmin asiasta tuoreessa artikelissani “UN Death Camps, EU money, local negligence, jossa myös linkit yksityiskohtaiseen kronologiaan, asiantuntijalausuntoihin, videodokumentteihin ja muuhun mittavaan aineistoon.

 

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s