Uncategorized

Naisen asema Afganistanissa

(4.4.2009) Naisen asema Afganistanissa tuntuu taantuvan jatkuvasti. Ehkä parhaimmillaan naisten oikeudet olivat Neuvostomiehityksen aikana, Taliban hallinto käänsi suunnan ja yllättävää kyllä lännen tukema hallinto vahvistaa suuntausta uudella perhelailla.

Kirjoitin juuri blogiini artikkelin“Karzai’s administration worse than Taliban” referoiden viime viikkoista the Guardianin uutista. Sen mukaan presidentti Karzai on hyväksynyt lain joka kohtelee naisia vielä epätasa-arvoisemmin kuin Talebanit konsanaan. Mm raiskaus avioliitossa laillistetaan, nainen ei saa poistua asunnosta, osallisitua koulutukseen tai mennä lääkäriin ilman aviomiehen lupaa jne. Ja nämä siis olisi kirjattu pres. Karzain allekirjoittamaan lakiin jonka noudattamista EU:n poliisioperaation ilmeisesti tulisi valvoa ja jonka rikkojat voidaan sitten lähettää suomalaisten rahoittamaan naisvankilaan.

EU on jo upottanut pari miljardia yhteiskunnan rakentamiseen lähemmäksi ns. länsimaisia sivistysvaltioita ja kuitenkin lähimmät paikalliset liittolaiset toimivat päinvastaiseen suuntaan. Herää kysymys olisiko parempi antaa koko maa paikallisten käsiin ja häipyä huonontamasta tilannetta entisestään.


Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s